De kracht van Columbus Steel

Depuis plusieurs années, CS est le leader sur le marché Belge dans le façonnage des armatures (plus de 80.000 Tonnes d’aciers fournis/an).

Au cours des dernières années, CS a engrangé une grande expérience dans la réalisation de grands projets d’infrastructure et terminant ceux-ci à chaque fois avec succès. De plus, nous coopérons avec l’entièreté des entrepreneurs en Belgique et participons à de nombreux chantiers dans le domaine du traitement des eaux, dans la construction de bâtiments commerciaux ou industriels et dans le domaine ferroviaire.

Continuez

Pourquoi Columbus Steel?

 • 1

  ERVARING

  De ervaring van meer dan 35 jaar (Columbus Steel is de fusievennootschap van New Steel in Dendermonde en Metalcorta in Diest) in combinatie met de verwerking van ± 80.000 ton staal (samen met Armasteel in Waver ± 100.000 ton) in 2015 op gemiddeld 100 werven, maakt ons één van de grotere spelers op de Noord-West Europese markt.

 • 2

  NABIJHEID

  Columbus Steel en Armasteel hebben samen 3 centrales (Dendermonde, Diest en Waver). Er is dus altijd wel een centrale in de buurt, wat flexibiliteit in aanlevering garandeert. Wij kunnen de garantie afleveren om binnen de 12 uur dringende bijbestellingen te leveren indien nodig.

 • 3

  CAPACITEIT IN MACHINES

  Beschikbare verwerkingscapaciteit van Columbus Steel en Armasteel bedraagt circa 150.000 ton op jaarbasis met een productiegamma dat het meest uitgebreide van de Benelux is; gaande van geknipt en geplooid over alle types netten tot prefab, paalkorven, enz.

 • 4

  WERFBEGELEIDING

  Ons team industrieel ingenieurs superviseert permanent de meer dan 100 werven. Opvolging van het begin tot het einde gaande van de afroep van materialen uit de centrales, planning, optimalisaties op de werf, bijwonen van de werfvergaderingen, het transport, de veiligheid op de werf,… Daarnaast doen wij ook de administratieve opvolging van de werf met een accent op het respecteren van de sociale wetgeving en Limosa regelgeving.

 • 5

  AANKOOP VAN STAAL

  Columbus Steel heeft een grote ervaring en kennis inzake aankoop en stockage van staal. In samenwerking met de klant kan gekozen worden voor diverse opties inzake aankoop om de klant een maximale zekerheid te bieden dat (1) het staal echt fysisch zal geleverd worden en (2) dat het tijdig beschikbaar is ( capaciteit opslag staal = 35.000 ton).

 • 6

  PLAATSING

  Columbus Steel (en Armasteel) werken momenteel met zo’n 500 plaatsers (via onderaannemers-contracten), gescreend door Columbus Steel en ingezet in functie van de vereisten van de werf (infrastructuur, woningbouw, wegenwerken,…). Ten allen tijde wordt de voortgang op uw werken gegarandeerd en hoeft u zich niet te bekommeren om de plaatsers (en de werfopvolging).

 • 7

  BELGISCH & ONAFHANKELIJK

  Columbus Steel en Armasteel zijn Belgische bedrijven die volledig onder controle staan van Belgische aandeelhouders. Beide bedrijven zijn niet gebonden aan welke aannemersgroep dan ook. Dit garandeert de confidentialiteit van uw plannen.

Chantiers récents

Ecluse ‘Deurgangdock’ Anvers

Parkings souterrain – Malines

A11 à Zeebrugge

Plus de chantiers